Ambachtelijk bouwen

Wellicht heeft u ons via de website gevonden, in de media gezien, of op een beurs ontmoet. Vanaf het moment dat we met u in contact zijn, begint het creatieve proces. Wij werken voor architecten, projectontwikkelaars en aannemers, maar ook voor particulieren die zelf een woning willen bouwen. Wij kunnen voor u de eikenhouten gebinten maken of u kiest ervoor om ons uw complete woning of werkruimte te laten bouwen. Wij zijn aan alle scenario’s gewend.

Verantwoord hout

Robuusteiken maakt alleen gebruik van verantwoord hout en voorziet met zijn innovatieve projecten in het bouwen met een kleine voetafdruk, zowel voor particulieren als bedrijven. Wij zien in bouwen met hout en natuurlijke materialen dé manier om een terugloop in CO2-uitstoot te realiseren. Als meer mensen kiezen voor onze ecologische aanpak, zijn we samen sterk!

Pen-gatverbindingen

Wij maken gebruik van ambachtelijke bouwmethodes. We werken met pen-gatverbindingen en haaklassen. De haaklas kan zowel trekkende als dragende krachten aan omdat de balken ‘in elkaar gehaakt’ zitten. We gebruiken toognaalden om de pen-gatverbinding te borgen. De toognaald wordt door de gaten geslagen die in beide onderdelen van de pen-gatverbinding zitten. Deze gaten zitten ten opzichte van elkaar twee á drie mm versprongen. Daardoor trekt de verbinding heel mooi dicht als je de toognaald er doorheen slaat. U kunt dit goed terugzien in het logo van Robuusteiken Ecologische Bouw.

Niets gaat verloren

Van hout dat tijdens ons productieproces overblijft, maken wij exclusieve robuuste producten, voor binnen en buiten, maar altijd sfeervol. Wij doen dit vanuit MVO-overweging om het resterende hout een nieuw leven te geven. Onze Boekenboom is zo populair dat het op de Engelse site forreadingaddicts.co.uk meer dan 100.000 likes heeft gekregen in acht dagen.

Ambachtelijk vakwerk

Ons team bestaat uit ervaren ambachtelijke vakspecialisten, die tijdens het bouwen, plaatsen en/of renoveren van uw woning of project regelmatig in gesprek met u gaan. Wij zijn zo continu op de hoogte van uw wensen en u bent steeds op de hoogte van de voortgang. Robuusteiken-medewerkers houden de bouwplaats keurig. Wij hebben ervaring met het aanleveren van gebinten of de bouw van complete woningen of projecten in Nederland én in het buitenland. Mocht u één of meer Robuusteiken vakantiehuizen willen hebben over de landsgrenzen, dan regelen wij dat.

Bouwplanning

Om een indicatie te hebben van de duur van een bouwproject, hierna de planning van een woning of woonboerderij en de bouw van een gebintconstructie.

Vanaf opdracht tot tekenen gaan we uit van drie maanden tot een complete tekening, dan kan de vergunning worden aangevraagd. Voor het aanvragen van de vergunning rekenen we ongeveer twee tot drie maanden als er geen bezwaar gemaakt wordt. Vanaf opdracht tot begin bouw hebben wij ongeveer drie maanden nodig om te bestellen en om de lopende opdrachten af te maken. In de zomer is deze periode wat langer. Vanaf begin bouw tot oplevering van een casco huis kunnen onze klanten op ongeveer vier tot vijf maanden rekenen. Voor het ambachtelijk produceren van een complete gebintconstructie hebben we ongeveer één tot twee maanden nodig.