Circulair bouwen

Robuusteiken Ecologische Bouw zet zich in voor een circulaire economie. Dat wil zeggen dat grondstoffen na gebruik niet worden weggegooid, maar hergebruikt. Dat vraagt van meet af aan een slimme aanpak bij onze bouwprojecten. We maken dan ook gebruik van biobased materialen, duurzaam FSC-hout en natuurlijke isolatiematerialen. Via renoveren en remontabel bouwen draagt Robuusteiken bij aan de Cradle-to-Cradle gedachte, ofwel van wieg tot wieg. Bij ons gaat nauwelijks hout verloren. We gebruiken dat onder meer voor spaanplaat of voor creatieve woonproducten.

MVO-overweging

Van hout dat tijdens ons productieproces overblijft, maken wij producten, die bij een eikenhouten inrichting passen. Wij doen dit vanuit MVO-overweging om het resterende hout een nieuw leven te geven.

Hergroeibare grondstoffen

In onze huidige economie vinden veel grondstoffen hun einde op de afvalberg. Het resultaat is steeds schaarsere grondstoffen en een steeds grotere afvalberg. In een circulaire economie spelen hergroeibare grondstoffen en hergebruik een belangrijke rol. Robuusteiken wil een voorbeeld zijn in de bouwwereld, een van de meest vervuilende sectoren. Door ecologisch bouwen op grote schaal toe te passen, kunnen we enorme vooruitgang boeken in het verminderen van CO2-uitstoot. Vandaar ook onze samenwerking binnen Greentogether BV.

Puur en natuurlijk bouwen

Robuusteiken Ecologische Bouw is een van de voorlopers als het gaat om puur en natuurlijk bouwen. Wij zien het als een uitdaging om ecologische (model)woningen en ecologische werkruimten te ontwikkelen die volledig passen binnen een circulaire economie. Wij kijken vanuit onze jarenlange expertise bij ieder materiaal naar de hele ‘levenscyclus’: afkomst qua grondstoffen, toepassing in de bouw en verwerking na sloop.